خوراکی = سلامتی
انجیر،کپسول های شفابخش

وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ........ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ
قسم به انجير و زيتون ......که ما انسان را در بهترين صورت و نظام آفريديم(تین،1/4)
در قرآن سوره ای به نام انجیر اختصاص داده شده است وخداوند برای نشان دادن عظمت انجیر به آن سوگند یاد کرده است.قرآن به دنبال قسم به انجیر وزیتون وسینا وشهر امن مکّه می فرماید« ما انسان ها را در بهترین قوام آفریدیم»واین نشان می دهد رابطه ای است میان انجیر وزیتون وامنیت وقوام بدن وسلامتی انسان،چنانکه در طب الرضا(ع)آمده است: «یَشَدُّالعَظم ویَنبُتُ الشَعرویَذهبُب الدّاﺀ حَتّی لایُحتاجُ مَعَهُ الی الدّواﺀ»
(انجیر استخوان راکه قوام بدن است استحکام می بخشد وموی رامی رویاندودرد را از بین می بردتا جایی که با بودن آن احتیاجی به دوا نیست.)
انجیرتازه دارای مواد قندی،مواد ازته،موادچرب ومواد پروتئیک وحاوی ماده ای به نام پسورالن است همچنین انجیر دارای مواد معدنی چون:فسفر،کلسیم،پتاسیم،منیزیم،آهن وگوگرد است.کلسیم وفسفر آن نیروی فکر ورشدی بدن راتقویت می کندوپتاسیم آن فعالیت کلیه ها راافزون می سازدوآهن آن بیماران کم خون رادرمان می بخشد.
شیرابه درخت انجیراثرمسهل داردوهمچنین دارای اثر هضم کننده،رشته های پروتئینی فیبرین بوده وعمل آن مشابه شیره ی لوزالمعده است .در استعمال خارجی برای ازبین بردن زگیل ومیخچه از شیرابه انجیر استفاده می کنند. جوشانده غلیظ انجیرخشک اثرمفید در رفع سرماخوردگی های مداوم دارد.از گرد انجیر بوداده به صورت قهوه استفاده می شود وبرای درمان سیاه سرفه ،برونشیت ،ذات الریه ورفع نزله توصیه می گردد.انجیر خشک فعالیت اعمال معده و روده رازیاد می کند واز آن جهت رفع سوﺀ هاضمه هاوبرخی یبوست های دیرعلاج استفاده می شود.در استعمال خارج از جوشانده ی انجیر خشک درشیربه صورت غرغره جهت رفع تحریکات گلوومحفظه ی دهان در موارد آنژین وورم مخاط دهان اثرات شفابخشی ازخود به جای می گذارد.ضماد خمیر انجیر اثر رفع التهاب تومورهاراداردودر سوختگی هاسبب تسکین درد ورفع ناراحتی می نماید.جهت خاصیت ملینی انجیر مقدار 10 تا15 عدد انجیر رادر آب سرد یاشیر جوشانده ومیل می کنند.
چای سبز
برگ های معجزه گر

آیا شما چای سبز مصرف می کنید؟ آیا با خواص این برگ معجزه گر آشنا هستید؟
چای سبز را تعداد بسیارکمی از افراد مصرف می کنند. اخیرا از فواید بسیار چای سبز صحبتهای زیادی می شود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب می دانند. مردم چین از قدیم چای سبز را به عنوان یک نوشیدنی دارویی مصرف کرده و می کنند و به دلیل اهمیت ویژه این گیاه، اصول خاصی نیز برای تهیه آن دارند علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تایید کرده اند. نوشیدن روزانه ۳ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری ها می شود.
- نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند
- با مصرف چای سبز مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی - عروقی می شوید.
- با نوشیدن چای سبز میزان قند خون و چربی ها همواره در حد متعادلی خواهد بود
- چای سبز میزان کلسترول خون، یکی از شاخص های مهم ابتلا به بیماری های قلبی، را کاهش می دهد.
-
چای سبزبه دلیل آنتی اکسیدان های موثر در حفظ شادابی و جوانی وبرای حفظ سلامتی و شادابی سلول های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول ها هستند.
- با نوشیدن چای سبز، متابولیسم (سوخت و ساز) چربی های بدن تسریع می شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی شود.
- مصرف چای سبز خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم کاهش می دهد.
- با مصرف چای سبز به علت فلوراید بالا استخوان ها و دندان ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت می کنید.
- چای سبزمانع از تخریب سلول های مغز و بروز بیماری آلزایمر می شود.
- چای سبز با از بین بردن باکتری های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز از بین می برد.
- نوشیدن چای سبز گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می کند.
- تئوفیلین موجود در چای سبز باعث آرامش و رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافت های آسیب دیده) می شود.
- چای سبزمانع از بروز بیماری های کبدی به ویژه سرطان کبد می شود.
- چای سبز را می توان به عنوان عامل مکملی برای جلوگیری از ابتلا به ایدز (AIDS) با عایق کردن سلول های سیستم ایمنی بدن دانست.
مصرف چای سبز بدن را در مقابل بیماری های مختلف به ویژه بیماری های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت های فصل پاییز، مقاوم می کند. فتبارک الله اَحسَن الخالقین
عسل شربت شفا بخش

وَأَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ(68) ثُمَّ كُلِي مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ(69)
« و پروردگار تو به زنبور عسل وحى [=الهام غريزى] كرد كه از پارهاى كوهها و از برخى درختان و از آنچه داربست [و چفتهسازى] مىكنند خانههايى براى خود درست كن؛ سپس از همه ميوهها بخور و راههاى پروردگارت را فرمانبردارانه بپوى [آنگاه] از درون [شكم] آن شهدى كه به رنگهاى گوناگون است بيرون مىآيد در آن براى مردم درمانى است راستى در اين [زندگى زنبوران] براى مردمى كه تفكر مىكنند نشانه [قدرت الهى] است» (نحل 68/69)
درقرآن سوره ای به نام زنبور عسل (نحل)اختصاص داده شده ودرآن به شفا بخشی عسل تصریح گردیده است.در سوره محمد(ص) آیه ی 15 «...وَأَنْهَارٌ مِّنْ عَسَلٍ مُّصَفًّى.....». نیزعسل تصفیه شده ازغذاهای بهشتی شمرده شده است.
پیامبر اکرم (ص) می فرمودند:
«مَن شَرِبَ العَسَلَ فی کُلّ شَهرمَرَةً یُریدُ ماجاﺀَ بِهِ القرآنَ عوفیَ مِن سَبع وسَبعینَ داﺀ »
کسی که درهرماه یک بار عسل بنوشد به قصد شفایی که قرآن فرموده است ، ازبیماری های بسیاردرامان باشد.
قالَ النبی(ص) : «مَن اَرادَ الحِفظ فَلیَاکُل العَسَل»
پیامبر اکرم(ص) فرمود: هر کس حافظه می خواهد ،عسل بیاشامد.
قالَ النبی(ص): «عَلَیکُم بِالشّفائین العَسَل َوَالقرآن »
پیامبر اکرم(ص) فرمود: شمارابه بهره گیری ازدوشفادهنده یعنی « عسل وقرآن» سفارش می کنم.
حضرت علی (ع)فرمودند : « سه چیز حافظه را زیاد می کند وبلغم را از بین می برد:
قرائت قرآن،عسل،لبنیات»
از نظر علمی عسل مایع شیرین چسبناکی است که توسط زنبور عسل کارگرازنوش گلها جمع آوری می شود
وپس از آنکه درناحیه چینه دان زنبور،تحت تأثیردیاستازهای مختلف قرار گرفت،درحجره های مومی ساخته وپرداخته وذخیره می شود.
1- عسل بیش از 70 ماده مختلف داردومهمترین منبع مواد قند طبیعی است وتاکنون 15نوع قند در آن کشف گردیده است.( فروکتوزیاقند میوه 40درصد- گلوکزیاقند انگور30درصد- قند نیشکر 4درصدودرمجموع یک کیلو گرم عسل 3250 کالری حرارت می دهد.
2- عسل به لحاظ داشتن انواع مواد تخمیری درتبادلات غذایی وکمک به هضم غذا در میان خوراکیهابالاترین رتبه را دارد.آمیلاس موادنشاسته ای را به قند تبدیل می کند.اینورتاس قند معمولی رابه قند میوه تبدیل می کند.کاتالاس وپروکسیداز ولیپاز دیگر مواد تخمیری عسل هستند.
3- عسل دارای ویتامین های A-E-K-C-B6-B5-B2-Bمی باشد البته مقدار این مواد به نوع گلهایی دارد که شیره از آن می گیرد.
4- عسل دارای انواع پروتئین ،اسید های آمینه،اسیدهای الی مثل اسیدفورمیک ،مشتقات کلرفیل،ومقداری آنزیم ورایحه های معطر می باشد
5- املاح معدنی ازجمله: کلسیم،سدیم،پتاسیم،منگنز،آهن،کلر،فسفر،گوگرد وید در عسل موجود است .
6- بسیاری از محققین عقیده دارند عسل دارای عوامل قوی ضدمیکروب می باشد.(اسید فورمیک، آب اکسیژنه وآنتی باکتریال) همچنین دارای هورمون نباتی ونوعی هورمون جنسی ازمشتقات استروژن می باشد.محلول 50% و25% عسل تازه قادر است به طور کامل باکتریهارا از بین ببرد.
7- زنبور عسل مواد دیگری می سازد که در برخی مواردنسبت به عسل از پیچیدگی کمتر ودر برخی موارد دیگربسیار پیچیده تر هستند .لانه های شش ضلعی را از موم می سازد . غذای ملکه«شاه انگبین» راتولید می کند. که از عسل معمولی بسیار پیچیده تر است
گذشت زمان عسل را فاسد نمی کند به شرط اینکه رطوبت نبیند. حرارت بیش از 60 درجه مقداری از خواص آن را از بین می برد.
.زنبور کارگر برای تهیه ی یک گرم عسل متجاوز از شصت پرواز انجام می دهدودرهرپروازازبیش ازهزار گل نوش برداری می کند. رنگ وبو وطعم عسل بستگی به نوع گیاهانی داردکه زنبور از آنهااستفاده می کند.بهترین انواع عسل از نواحی کوهستانی نیمه خشک باپوشش نباتی فراوان بدست می آید.
پزشک شهیرایران ابوعلی سینا خواص بسیاری درجهت شفابخشی عسل ذکر کرده است. از جمله:
« ... دهانه ی رگها را باز می کند، رطوبت هارا از بین بردوازژرفای بدن بیرون کشدومانع تباهی وگندیدگی گوشت باشد. عسل را آنقدر بر آتش نهند تاغلیظ شود،زخم های تازه را به هم آرد،حس شنوایی رانیرو دهد ونم چشم رااز بین برد.غرغره کردن با عسل وعسل به کام اندودن علاج خناق ولوزتین است. عسل اشتها بر انگیزد وتوان بخش معده است.عسل را با آب بپزند،درریزش بول تأثیرش بیشتر باشد. عسل پادزهرافیون خوردگی ونیش حشرات موذی است.»
ازنظر پزشکی جدید:
1- عسل به دلیل خاصیت ضد میکروبی نقش بسزایی درپیشگیری از پوسیدگی دندان دارد.عسل در رشد استخوانها ودرمان نرمی استخوان وتقویت لثه بسیار مؤثر است .عسل اگر با زغال طبی مخلوط گردد ،دندان ها را سفید وبراق می کند.
2- عسل برای کودکان علاوه بر یک ماده غذایی ،یک داروی بسیار ارزشمند است.زیرا گلبولهای قرمز خون راافزایش داده ورنگ آن راشفافیت می بخشد.نارساییهای دستگاه گوارش آنهاااز قبیل اسهال،نارسایی در جذب مواد غذایی وسوﺀ تغذیه وکم خونی آنهارا بهبود می بخشد.کودکان را از خطربیماریهای انگلی مصون می داردووزن آنها را افزایش می دهد.
3- در عسل ماده ای به نام «گلوتاس» وجود دارد که کار ترمیم ضایعات بافتها را تسریع می بخشد که ازقدیم عسل را برای التیام زخم ها،جوش های چرکی وزخم های پوستی به کار می برند.بویژه اگر ترکیبی از عسل ووازلین به نسبت 5/1و5/4باشد برای زخمهای مزمن پوستی داروی مناسبی است.همچنین برای زخمهای ناشی ازبرخی اعمال جراحی که احتمال عفونت در آن وجود دارد مثل (عمل برداشتن فرج) سودمند می باشد.
4- عسل به دلیل داشتن آنزیم های گوارشی به هضم غذا کمک می کند.آنزیمهایی مثل:آمیلاز ،ساکاراز،لیپاز و... عسل از شدت ترش کردن غذا می کاهد.افزایش وکاهش ترشحات اسیدی معده را تعدیل می کند.برای زخم معده والتهاب معده مفید است.تأثیر فعال عسل در درمان عفونت های روده ای بویژه نزد اطفال به اثبات رسیده است.ازپیامبر اکرم(ص) نقل گردیده که درموارد زیادی خوردن عسل رابرای درمان اسهال سفارش فرموده اند.عسل مانع بوجود آمدن یبوست ،بویژه یبوست بعد ازعمل جراحی می شود.زیرا عسل دارای ماده گلوکوسید استراستیل است که در امعاﺀ تبدیل به اوکسی متیل انتراکینونشده ومانع یبوست می شود. عسل برای بافت های کبد یک ماده مغذی است وذخیره مواد قندی در کبد را افزایش می دهد.
5- عسل مقاومت بدن را در مقابل التهاب سلی افزایش می دهد.همچنین درالتهاب ریه وبرطرف کردن سرفه سود مند است .سیاه سرفه ،التهاب گلووحنجره را بهبود می بخشد.
6- عسل به افزایش قدرت بینایی وبهبود دید چشم کمک شایانی می کند.موفقیت عسل دردرمان التهاب پلکها،قرنیه التهاب سلی چشم،وزخم قرنیه اثبات گردیده است
7- در درمان استفراغهای دوران بار داری و زایمان کم درد( به شکل محلول وبه صورت تزریق وریدی) توسط متخصص وهمینطور در درمان التهاب مهبل،خارش فرج،اعمال جراحی فرج به صورت خوراکی وموضعی کاربرد دارد.
8- انواع سرماخوردگی ،زکام ،گریپ با عسل درمان می شوند.به صورت محلول واستنشاق در التهاب بینی وحلق نتایج بسیار خوبی داشته است.در التهاب سینوسهاوالتهاب مزمنوچرکی گوش میانی زکام حاد والتهاب خشک بینی وحلق ونایژه ها مفید واقع می شود
9- عسل باعث می شود خون بیشتری به قلب برسد.در تنظیم ضربان قلب مؤثراست .به عنوان تقویت کننده پس از اعمال جراحی وهمچنین در درمان خناق سینه یا سوزش قلب به کار می رود.
10- عسل در گرفتگی مویرگهای مغزی ،التهاب عصب سیاتیک با استفاده از ملکاتین وهمچنین به عنوان آرام بخش دستگاه عصبی به کار می رود.
11- در درمان کم خونی ، بسیار مؤثراست .هموگلوبین وگلبولهای قرمزرا افزایش می دهد.خاصیت ضد خونریزی دارد واز این بابت نقص ویتامین kرا دربدن جبران می کند.
در خاتمه تذکر داده می شود معالجه با عسل باید زیر نظر پزشک بوده باشد نه سر از خود زیرا ممکن است نتایج مطلوب به دست نیاید
بحث در باره ی عسل بسیار زیاداست (...فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ...) وشاید اسرار بسیاری وجود داردکه هنوز کشف نشده زیرا ( وَمااوتیتُم منَ العِلم الا قَلیلاً).
زیتون روغن شفا بخش
وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِن طُورِ سَيْنَاءَ تَنبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِّلْآكِلِينَ (مؤمنون /20)
و (نيز) درختى را که از طور سينا مىرويد [= درخت زيتون]، و از آن روغن و «نان خورش» براى خورندگان فراهم مىگردد (آفريديم)!
وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ (تین/1)
سوگند به انجير و زيتون
خداوند در قرآن کریم گذشته از این که در سوره ی تین به زیتون سوگند یاد کرده است در شش آیه ی دیگرنیز از آن یاد کرده است.
زیتون یکی از درخت های معروف ارض مقدس است.برگ هایش از بالا سبز واز پایین سفید نقره فام می باشد.چون باد بر آن بوزد ازدور چنان است که گویی پرده ای نقره ای رنگ بر درخت آویخته شده است وشکوفه هایش سفید رنگ می باشد.ثمره ی زیتون خوردنی است ولی اهمیت آن روغنش می باشد.درخت زیتون بسیار عمر می نماید ودر پیری هم مثل خرما بار آور می باشد.
خداوند به دنبال سوگند به زیتون ،آفرینش انسان را در بهترین قوام مطرح می کند.یعنی ارتباطی است میان انجیر وزیتون وسلامتی وامنیت وایمان وحسن خلق انسان چنانکه دانشمند شهیر ایران ابو علی سینادرخاصیت زیتون می نویسد:
« همه نوع ازروغن زیتون تن راتوان بخشد ،جنبش را زیاد کند ،پالاینده است.روغن زیتون را در ظرفی مسین بجوشانند تامنعقد شود. روغن زیتون وحشی موی را نگه داردونمی گذاردزرد وسفید شود،اما به شرطی که هر روزاستعمال کنند.»
پیامبر اکرم(ص)می فرمودند:
«کُلواالزّیتِ واَدهنوابِه فَاِنّهُ مِن شَجَرَة مُبارَکَةٍ »
« از روغن زیتون بخورید وبا آن روغن مالی کنید که ازدرخت مبارک است.»
در تفسیر آیه ی 35 سوره نور(شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ) آمده که درخت میوه اگر در وسط باغ باشد پیوسته آفتابگیر بوده ومیوه اش کاملاً می رسد وپر برکت وشفابخش می شودبرخلاف میوه ای که درشرق وغرب باغ بوده وآفتاب کاملاًبه آن نمی رسد.
ترکیبات شیمیایی:
برگ درخت زیتون حاوی:
مواد تلخ ،مواد قندی ،موادرزینی ،موم،کلروفیل،تانن،هیدروکربور،دوساپوتینف،3 نوع الکل به نامهای اولئاس،ترول،اولئاس ترانول وهمواورئاس ترانول ،اسید گالیک ومانیت است .روغن زیتون علاوه بر مواد فوق دارای گلوکزیدی به نام اولوروپرزیدوماده اسیدی به نام اسیداولئانولیک می باشد.
خواص زیتون:
1- دم كرده برگ زيتون بهترین دارو براي پائين آوردن فشار خون مي باشد . بدين منظور بايد 20 عدد برگ زيتون را داخل 300 گرم آب ريخته و آنرا بمدت 15 دقيقه بجوشانيد به طوری که حجم آن به 200گرم کاهش یابد. سپس كمي قند بآن اضافه كرده و به مقدار يك فنجان دوبار در روز از آن بنوشيد . بعد از دو هفته بايد بمدت 8 روز نوشيدن اين دم كرده را قطع كنيد و درصورت لزوم ادامه دهيد .
2- روغن زيتون نرم كننده و ملین وصفرابر است وسنگ های صفراوی رادفع می کند.
3 – برای دفع مسمومیت سرب درکارگران چاپخانه به کار می رود.
4- تنقیه 200گرم روغن زیتون تازه در نیم لیتر آب موجب برطرف شدن یبوستهای تشنجی (اسپاسمودیک)می شود.
5- روغن زيتون براي رفع سرفه هاي خشك همراه باحالات تحریک آمیزمفيد است .
6- براي رفع خارش گزيدگي حشرات ، گزش مار روغن زيتون را به محل گزيدگي می مالند. اثر آرام کننده دارد.
7- بدن بچه هايي كه مبتلا به نرمي استخوان و كم خوني هستند با روغن زيتون ماساژ دهند اثر مفيدي دارد .
8- براي درمان پیوره وتورم لثه روغن زیتون تازه رابرروی لثه مالیده وماساژمی دهند.
9- براي برطرف كردن خراشها و ترك پوست، گليسيرين و روغن زيتون را به مقدار مساوي با هم مخلوط كرده و روي پوست می مالند
10-در درمان نقرس از مخلوط یک قسمت گل بابونه و8 قسمت روغن زیتون که 4 روز دربرابرحرارت خورشید قرارگرفته است به صورت مالش به قسمت های دردناک استفاده می شود.
11- از خیساندن له شده چند دانه سیر به مدت 2ت3 روز در 200 گرم روغن زیتون محلولی به دست میآید که با مالش آن بر روی محل های درد ناک روماتیسم ودردهای عصبی ودررفتگی های عضوی سبب تسکین درد می شود.
12- مالش روغن زیتون تازه به سر درهنگام خواب به مدت 10شب از ریزش مو جلوگیری می کند.
13- برگ و پوست درخت زيتون مدر،مقوی،قابض، تب بر و کم کننده فشار خون می باشند .
14-معالج قولنج های ناشی ازنفریت وورم کلیه می باشد.
15- روغن زيتون درتغذیه براي پخت و پز وسالاد استفاده می شود.
انار دانه های شفا بخش
...... وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انظُرُواْ إِلِى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
.... و باغهايى از انواع انگور و زيتون و انار، (گاه) شبيه به يکديگر، و (گاه) بىشباهت! هنگامى که ميوه مى دهد، به ميوه آن و طرز رسيدنش بنگريد که در آن، نشانههايى (از عظمت خدا) براى افراد باايمان است! (99 انعام)
فواید دارویی انار به عنوان یک داروی گیاهی توسط پزشکان بزرگ اسلامی چون ابن سینا در قانون مورد نأکید قرار گرفته است .وبه طور سنتی از آن به عنوان داروی ضد انگل ،ضد اسهال،مقوی قلب،جمع کننده ی پوست وبرای زخم های دهان،خونریزی لثه،بواسیرخونی وزخم معده استفاده می شود
اخیراَپزشکان عصاره های گوناگونی ازقسمت های مختلف انار تهیه کرده وتحت آزمایش های فارماکولوژی قرار داده اند تابتوانند ماده ی مؤثری که فشار خون راپایین می آوردازآن جداکنند.ماده ی آلکوئیدی ئیدوپل تیه رین جداشده دارای حداکثر توان پایین آورندگی فشارخون وضد اسپاسم است.
انار همچنین حاوی تانن،اسید پوتیک،تانیک وآلکالوئیدهای ایزوپل تیه رین،متیل پل تیه رین ،پزودوپل له تیه رین ،واسید دی گالیک می باشد.
از پوست ریشه انار به عنوان بهترین داروی ضد کرم کدو استفاده می شود.
از برگ درخت انار ،به شکل تازه یا خشک محلول های مناسب جهت رفع کمی اشتها،حالت تهوع،ضعف اعمال معده،ضعف عمومی،کم خونی،رفع خستگی عمومی دردوران نقاهت،رفع میگرن استفاده دارویی به عمل می آیدکه نتایج خوبی برجای می گذارد.
آب انار دارای اثر مدر ونشاط دهنده می باشد .رقیق شده ی آب انار با آب دربیماری های مجاری ادراربا منشأ التهاب ویا عدم ترشح صفرا استفاده می شود.
فراورده های پوست ریشه انار در افراد مسن،زنان باردارواطفال ممنوع می باشد.ریشه انار را در پاییز از زمین خارج کرده وپس ازشستن ،پوست آن را جداکرده وبه سرعت خشک می کنند.
خرما (رطب) کپسول های شفابخش
وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا ﴿25﴾ فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنسِيًّا ﴿26﴾
....و اين تنه نخل را به طرف خود تکان ده، رطب تازهاى بر تو فرو مىريزد! (25) از اين غذاى لذيذ بخور؛ و (از آن آب گوارا) بنوش؛ و چشمت را (به اين مولود جديد) روشن دار! و هرگاه کسى از انسانها را ديدى، (با اشاره) بگو: من براى خداوند رحمان روزهاى نذر کردهام؛ بنابراين امروز با هيچ انسانى هيچ سخن نمىگويم! (26)«سوره مریم»
خرما درختی است معروف که به عربی آن را نخل گویند واز قدیم تا کنون در سرزمین های مقدس یافت می شود .حضرت داوود شخص صادق وراستگو را به درخت خرما تشبیه کرده است .
در روایات اسلامی آمده که درخت خرما از طبیعت وخاک آدم آفریده شده واز درختان بهشتی است ومستحب است اکرام نخل،ودر آن شفای درد است و همانطور که از آیه ی قرآن بر می آید خوردن رطب همراه با آب جاری به هنگام درد زایمان یکی از نسخه های شفابخش قرآن است .شیخ حر عاملی در وسائل الشیعه بابی را به خوردن رطب ونوشیدن آب بعد از آن اختصاص داده واز امام صادق (ع) نقل می کند که ایشان به هنگام خوردن رطب همواره آب می نوشیدند.
پیامبر اکرم(ص) در طب النبی فرموده اند:
«اذا وَلَدت اِمرأة فَلیَکن اوّلَ ماتأکُلُ الرُطبَ الحُلواَوالتَمر فَاِنَخلَوکانَ اَفضَلَ اَطعَمَه تعالی مریمَ حینَ وَلَدَت عیسی( ع)»
هرگاه زنی فرزند می زاید باید ، اوّل چیزی که می خورد رطب شیرین یا خرما باشد ،زیرا اگرچیزی بهتر از آن بود خداوند به مریم به هنگام تولد عیسی(ع)می خورانید.
خرما حاوی 22تا26درصد ساکارز،50درصدگلوکز،موسیلاژ ،موادآلبومینوﺋیدی وپکتیکی می باشدبعلاوه دارای ویتامین های مختلفی نظیرA-B وبه مقدار جزئی ویتامین های E –Cوهمچنین املاح معدنی مثل آهن ،گوگرد،فسفر،پتاسیم ،کلسیم ومنیزیم می باشد
شاید علت توصیه خرما ونوشیدن آب این باشد که از نظر علمی هر یکصد گرم رطب تازه163 کالری انرژی تولید می کند وشامل:
|
9/. گرم پروتئین 6/37گرم موادقندی 30 میلی گرم فسفر 51 میلی گرم کلسیم 10میلی گرم ویتامین C |
3/.گرم چرب 3/1 گرم سلولز 3/1 میلی گرم آهن 13 واحد ویتامین A مقدارزیادی ویتامین B |
خرماملین وانرژی دهنده است وقندش به سرعت جذب می شود .بنابراین غذایی است انرژی بخش وسهل الهضم ودرفعالیت های جسمی سود بخش. از نظر ابوعلی سینا(قانون در طب) رطب ملین است وگوهر آب پشت رافزونی دهد.
خرمامقدار قابل ملاحظه ای منیزیوم داردکه آن را برای پیشگیری از سرطان مفید دانسته اند .
خوردن خرما با ماست بسیار مغذی است.
انگوروخواص آن

انگور حبّه های شفا بخش
..... وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انظُرُواْ إِلِى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ لآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ﴿سوره انعام آیه99﴾
«....ونیزباغهايى از انگور و زيتون و انار همانند و غير همانند خارج نموديم به ميوه آن چون ثمر دهد و به [طرز] رسيدنش بنگريد قطعا در اينها براى مردمى كه ايمان مىآورند نشانههاست »
درقرآن بیش ازیازده بارراجع به انگور سخن رفته ودرروایات خواص بسیاری برای آن ذکر شده است.
ازپیامبر اکرم(ص)روایت شده است:
اَکلُ العِنَب وَخُصوصاً الأسوَدَمِنهُ لِرَفع الغَم
«خوردن انگورمخصوصاًانگورسیاه برای برطرف کردن غم واندوه است.»
مرحوم شیخ حر عاملی درروایتی از امام جعفر صادق(ع)نقل می کند:
« یکی از پیامبران ازغم واندوه شکایت نزد خدای عزّوجل برد،خداوند به وی فرمود که انگوربخورد.»
خواص درمانی برگ درخت انگور:
1- برگ مو قابض مقوی ومدر است .
2- دم كرده برگهاي جوان مو اسهال خوني را برطرف مي كند .
3- براي خونريزيها مفيد است .
4- در رفع نقرس و زردي موثر است .
5- استفراغ را برطرف مي كند .
6- در رفع اختلالات گردش خون مربوط به دوره بلوغ و يائسگي موثر است .
7-در رفع دیسانطری(التهاب روده بزرگ)وهمچنین عدم دفع ادرار مصرف می گردد.
خواص درمانی غوره(انگور نارس):
1- دارای اثر قابض است ودر درمان ورم مخاط دهان و نرمي لثه ها موثر است .
2- آب غوره براي درمان چاقي مفرط مفيد است .
3- بيماري اسكوربوت كه بعلت کمبود ويتامين C در بدن مي باشد با آب غوره درمان مي شود .
4- آب غوره درمان كننده پا درد و كمر درد مي باشدو براي درمان سياتيك و رماتيسم حاد بسيار مفيد است .
5- در دفع زردي موثر است .
6- آب غوره قابض است .خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو مي اندازد و قاعده را باز مي كند .
7- حرارت و صفراي بدن را دفع مي كند و روده ها را ضد عفوني مي كند .
8- آب غوره تقويت كننده كبد است .
9- براي برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره می کنند.
خواص درماني ميوه انگور
انگورپتاسیم داردوفرح بخش است وتپش قلب رابرطرف می کند.به علت داشتن فسفات های زیاد غذای مغز وسلسله اعصاب است وباداشتن کلسیم موجبات غم واندوه رابرطرف می کند.همچنین انگور:
1-اخلاط بدن را متعادل مي كند .
2-بسيار مقوي و مغذي است .
3-خون را تصفيه مي كند .
4-سينه و ريه را صاف و تميز مي كند .
5-برطرف كننده يبوست است .
6- انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد است .
7-در درمان سل ريوي و سياه سرفه موثر است .
8-براي درمان اسهال خوني از انگور استفاده مي شود .
9-براي درمان نقرس بسيار مفيد است .
10-مصرف انگور سنگ هاي صفراوي و مسموميت هاي مزمن ناشی از سرب يا جيوه را پاك كنند .
11- آب انگور براي مبتلايان به سل ريوي و بواسيرمفيد است .
12- مصرف بی رویه وزیاد انگور ایجاد دل پیچه واسهال های ساده مي كند .
13-زياده روي در مصرف آّب انگورايجاد سنگ كليه ورسوبات فسفاته مي كند .
خواص کشمش ومویز:
انگور در اثر خشک شدن وکشمش گردیدن هیچیک ازخواص خود راازدست نمی دهدوبرعکس،قندش زیادترترواثرنیروبخشی آن بیشترمی شود.خاصیت نرم کننده ی سینه راپیدامی کند.
ازنظرابو علی سینا« انگورومَویزداروی درد های روده است واگر آویزان کنندتاپوستش خوب پژمرده شود،غذای خوب دهد ومعده راتوان بخشدودر تغذیه ی خوب ودرکم زیانی با انجیربرابراست.»
بهداشت پوست:
براي تقويت و طراوت پوست و همچنين روشن كردن رنگ پوست، آب انگور تازه را به پوست صورت می مالند و پس خشک شدن، آن را با آب نيمگرم محتوي كمي جوش شيرين شستشو می دهند.
برداشت از وبلاگ : پیک آموزشی PEYKE AMUZESHI


